(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vepřové na houbách se šlehačkou-DĚKUJI KEIKEI
Potřebné ingredience
Ingredience:
drcený kmín 2 lžičky
sušené houby 4 hrstě
sůl
vepřová kýta 60 dkg
mletý černý pepř 1 lžička
polohrubá mouka 4 lžíce
hladká mouka
smetana ke šlehání 4 dl
olej 6 lžic
Postup přípravy
Postup přípravy receptu:
Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.
Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a přes něj je jemně naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme, okmínujeme a lehce zaprášíme hladkou moukou.
Na plameni si rozehřejeme pekáček a v něm olej. Vložíme plátky masa a z obou stran je zprudka orestujeme. Přidáme podušené houby a vložíme do rozpálené předehřáté trouby. Vepřové na houbách pečeme asi 40 minut.
Zatím si ve šlehačce rozmícháme polohrubou mouku. Po 40ti minutách vyjmeme pekáč z trouby, přelijeme jej smetanou a na plotýnce povaříme asi 10 minut. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem.
Vepřové na houbách se šlehačkou podáváme s houskovými knedlíky.
Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.
Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a přes něj je jemně naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme, okmínujeme a lehce zaprášíme hladkou moukou.
Na plameni si rozehřejeme pekáček a v něm olej. Vložíme plátky masa a z obou stran je zprudka orestujeme. Přidáme podušené houby a vložíme do rozpálené předehřáté trouby. Vepřové na houbách pečeme asi 40 minut.
Zatím si ve šlehačce rozmícháme polohrubou mouku. Po 40ti minutách vyjmeme pekáč z trouby, přelijeme jej smetanou a na plotýnce povaříme asi 10 minut. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem.
Vepřové na houbách se šlehačkou podáváme s houskovými knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jilly
(upraveno)
28. 10. 2009, 18:00
vypada to mnamozne
Vlasta33
(upraveno)
28. 10. 2009, 17:49